Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем студено палене + климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем студено палене + климатик

Отскоро съм в редиците на 156,а отдавна в редиците на тази марка!
    Според форума се забелязват два проблема на които не мога да видя точно решение от някой който е имал такъв проблем,и го е отстранил.А именно : Проблема при студено палене,и гадното прекъсване на два три цилиндъра, и проблема с автоматичното пускане на климатроника.От които и аз си патя!
    Ще помоля всеки който е решил тези проблеми по някъкъв начи да сподели с останалите! АЛФА 156 1.8 98
    Мързелът, е интерсено нещо,неможеш да спреш да си починеш!

Re: Основно

Първоначално публикувано от bluesolei
    Отскоро съм в редиците на 156,а отдавна в редиците на тази марка!
    Според форума се забелязват два проблема на които не мога да видя точно решение от някой който е имал такъв проблем,и го е отстранил.А именно : Проблема при студено палене,и гадното прекъсване на два три цилиндъра, и проблема с автоматичното пускане на климатроника.От които и аз си патя!Ще помоля всеки който е решил тези проблеми по някъкъв начи да сподели с останалите! АЛФА 156 1.8 98
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12047
    156 1,9JTD 2000

Comment

От два месеца имам 156 и ходя по диагностики и сервизи и за сега нима лек на този проблем,но аз съм инат и ще го разреша и тогава ще ти пиша.
      Alfa Mito 1.4
      156 2.0 155 ex
      156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

аз тоя проблем с давенето(или както искате там го наречете)го решавам по следния начин:
        паля-колата сама гасн(тропа хлопа...)
        паля(пак се дави)-гася
        паля и проблема го няма

малко е гадно,но инче не мое да отлепи
        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Пробвай с почистване на дроселовата клапа, смяна на бензиностанцията и бензина ако не стане тогава при добрия стар чичко майстор.
          Alfa Romeo 156 TS 2.0 '99

Comment

не мога да разбера само защо при повторно палене спира този проблем?!
            мисля,че проблема е някъде в ЕКУ-то...
            Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

наливай най високо октановия бензин и ще отшуми.

Аз като карам на газ и сутрин си паля леееко заглъхваме - и се оправяме и караме, но от 3-4 дни карам на бензин защото свърших газта и сутрин направо си гаснем и така до третото палене което е странно в предвид че и на газ като съм пали на бензин - според мен е свързано с горивото защото бензина ми е 95 октана а газта мисля е над 100
              Honda CB 500
              Алфа Ромео 156 1.8 '98 (бракувана )
              Москвич Алеко - 6 нюанса на червеното (вечна му памет)
              Зелен дванайсетак от яките (то други няма)

Comment

ми...незнам човек.карам докат умре и тва е
                Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Обещах да пиша ако има развитие по проблема.Снощи както си ровех из нета и гледам че БОШ били свалили цените на някои части м/у тях и оригиналните дебитомери от 265 евро на 56 евро без ддс и днес сутринта се обаждам в представителите на бош в пазарджик и си порачвам дебитомер отивам да го взимам и продавача ми казва много е скъп.След изреченито ПРЕДИ 1 ЧАС РАЗГОВАРЯХ С УПРАВИТЕЛЯ се оказа че наистина струва 132 Български лева с ддс, с холограма и една година гаранция.Та по темата сложих си новия дебитомер колата направо се сабуди от сън.Няма като я запаля да прекасва и да и падат оборотите.много по-добре набира и се форсира,няма и мъртва зона на оборотите м/у 2000 и 3500 само да бучи без да набира.По проблема със студеното палене ще пиша утре.Успех на всички.
                  Alfa Mito 1.4
                  156 2.0 155 ex

Comment

И аз имах същия проблем със студения старт като карах с бензин 95, но откатто зареждам с OMV 100 октана изчезна. Преди седмица заредих пак 95 за да пробвам и пак започна да се дави докато е студена. И ми стана ясно че е от бензина. Сега пак си карам със 100 и няма никакви проблеми. Но проблемите с автоматичното включване на климатроника незнам как да ги реша въпреки че напълно следвах инструкциите които са посочени тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12047
                    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

По проблема с паленето изчезна дано да е за постоянно ,направо неможех да си позная колата тази сутрин и то без да е зануляван компа.А за климатика и аз го пробвах и нищо незнам що така
                      Alfa Mito 1.4
                      156 2.0 155 ex

Comment

айде за да не отварям нова тема ще пиша тука въпреки че проблема не е точно такъв - днес си паля колата и .. тва беше супер странно запалване..

като врътнеш ключа и стартера почва да върти (принципно) но при мен завъртя но МНОГО по бавно и си запали .. идеята е че го прави всеки път сега ... дайте мнение ..
                        Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                        Fiat Bravo - 1,6
                        Hyundai i20 - 1,2

Comment

слаб акомулатор?
                          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от zimin Покажи съобщение
                            слаб акомулатор?
                            and we have a winner
                            Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                            Fiat Bravo - 1,6